Nubis Logo Cases Jobs Nubis Academy Contact News NL

Traineeship bij Nubis: Lars deelt zijn ervaringen

Nubis biedt gemotiveerde en getalenteerde afgestudeerden de mogelijkheid om zich bij Nubis te laten opleiden tot Online Marketeer. In ongeveer 16 weken tijd word je klaargestoomd om ofwel bij Nubis zelf te komen werken, of gedetacheerd te worden bij een van de bedrijven in ons netwerk zoals: Starcom, Adidas, Havas, Zenith of TNT.

Lars (24) is nu Digital Consultant bij Starcom. Hiervoor volgde hij de Online Marketing Traineeship van Nubis. Hieronder deelt Lars in een kort interview zijn ervaringen met deze traineeship.

Hoe ben je bij Nubis terecht gekomen?

Tijdens mijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, merkte ik dat ik veel praktische kennis rondom online marketing miste. Via een vriend hoorde ik dat Nubis op dat moment gratis colleges aanbood aan de VU in Amsterdam. Voor mij was dit de perfecte kans om meer te leren over het online marketing en mij interessanter te maken voor potentiƫle werkgevers.

Waarom heb je ervoor gekozen bij Nubis jouw traineeship te doen?

Na de verschillende colleges van Nubis gevolgd te hebben, werd mij de kans geboden om bij Nubis een traineeship te volgen. Tijdens de colleges had ik al enorm veel geleerd, dus ik verwachtte met de traineeship nog veel meer te kunnen leren.

Hoe zag het trainee traject er voor jou uit?

Tijdens het trainee traject heb ik mij voornamelijk beziggehouden met search en social advertising. Hier kon ik kennis maken met de systemen zoals Google Adwords en Facebook Business Manager. Daarnaast werd er ook ruimte geboden voor het behalen van verschillende Google certificaten.

Hoe heb je het ervaren om bij Nubis te werken?

Ondanks dat ik er slechts twee maanden heb gezeten, heb ik in deze periode gigantisch veel geleerd. Bovendien heb ik er goede vrienden aan overgehouden, die ik nog steeds regelmatig zie.

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd tijdens je trainee periode?

Tijdens de traineeship leer je het bedrijf en haar klanten goed kennen. Dit leert je veel op het gebied van omgang met klanten, de projecten en het schakelen tussen deze verschillende projecten. Daarnaast heb ik ook veel praktische kennis opgedaan over de verschillende systemen (Google Adwords, Google Analytics, Facebook Business Manager etc.). Met name het schakelen tussen de verschillende opdrachtgevers en opdrachten, heeft mij veel voor mijn huidige baan bijgebracht.

Wat is je huidige functie en hoe heeft de traineeship hieraan bijgedragen?

Op dit moment ben ik Digital Consultant bij Starcom. Samen met de andere mensen in mijn team voorzie ik merken als Fiat, Alfa Romeo en Jeep van advies over hun digitale strategie. Vervolgens leiden we deze campagnes in goede banen, om dit ten slotte te evalueren.

Als je het traineeship moet omschrijven in drie woorden, wat zouden deze dan zijn?

Leerzaam | Gezellig | Sportief